snel en gemakkelijk

Bespaar duizenden euro's

Laat je roetfilter reinigen. Hiermee bespaar je duizenden euro's. Ontdek hoe we te werk gaan.

werking

Roetfilter werking uitgelegd

Roetfilter werking eenvoudig uitgelegd, op deze pagina leer je alles over de werking van het roetfilter. Een dieselmotor stoot roetdeeltjes uit, deze worden bij moderne dieselmotoren opgevangen in een Diesel Particle Filter (DPF) oftewel de roetfilter.

€1500+-
BESPAAR TOT WEL

Zelfde resultaat voor een pak minder geld.

10+
JAAR ACTIEF

Al meer als 10 jaar actief in de ECU/DPF sector met duizenden tevreden klanten.

MANIER VAN WERKEN

Hoe reinigen wij?

Een roetfilter houdt de verbrandingsresten tegen zodat deze niet in het milieu komen. Wij reinigen het filter door de verbrandingsresten te verwijderen in tegengestelde stroomrichting van het filter. Dit in een gecontroleerd proces en op een milieu vriendelijke manier.

Roetfilter werking

Het roetfilter filtert de uitlaatgassen zodat de verbrandingsresten niet in het milieu komen. Na verloop van tijd raakt het roetfilter vol (kilometers, gebruik, technische problemen) en dient het te worden vernieuwd. Wij kunt het roetfilter voor u goed reinigen. Dit bespaard U kosten

Regeneratie proces

Door verschillende sensoren in of op het filter worden waardes gemeten zoals druk en temperatuur. De motor computer (ECU of Motor managementsysteem) controleert deze waardes en wanneer nodig start deze het regenereren van het roetfilter. In de praktijk merken we echter dat dit proces echter weinig of niets.

Reiniging

Ontvangst van filter, eerste visuele diagnose en bepalen reinigings-programma. Wij doen een voor en na diagnose. U ontvangt een reinigingsrapport. Indien filter niet gereinigd kan worden nemen we vooraf contact op.